آموزشی, مقالات

همه چیز در مورد استویا

استویا چیست ؟

استویا گیاهی از خانواده گل داوودی و زیرگروه، گیاه ابروسیا است. باید بدانید بین استویایی که در خانه تهیه می‌کنید با استویای داخل فروشگاه تفاوت بسیاری وجود دارد. محصولات استویا موجود در قفسه‌های فروشگاه‌ها دارای برگ این گیاه نیستند و از عصاره برگ بسیار تصفیه شده استویا تحت عنوان rebaudioside A یا Reb-A ساخته می‌شوند. شیرین کننده‌های Reb-A به صورت مایع، پودر و حالت گرانوله شده وجود دارند. این محصولات مقدار بسیار کمی استویا در خود دارند که تقریبا ۲۰۰ بار شیرین‌تر از قند است.  شیرین کننده Reb-A ( شیرین کننده نوین) با شیرین کننده‌هایی از قبیل اریتیتول ( الکل قند ) و دکستروز ( گلوکز ) ترکیب می‌شوند.

برخی از برندهای استویا نیز دارای طعم‌های طبیعی هستند. اگر مواد تشکیل دهنده استویا رنگ وطعم دهنده‌های مصنوعی نداشته باشند وزارت دارو و غذای آمریکا (FDA ) تولید آنها را تایید می‌کند. با این حال محصولاتی که طعم‌های طبیعی دارند، فوق العاده فرآوری شده هستند یعنی هیچ چیز طبیعی در محصولات استویا نیست. گیاه استویا را در خانه پرورش دهید و از برگ های آن برای شیرین کردن غذاها و نوشیدنی‌ها استفاده کنید.

استویا در واقع گیاهی‌ست جایگزین قند از گیاه استویا (ربودیانا ) استخراج می‌شود که به صورت طبیعی در برزیل و پاراگوئه رشد می‌کند و صدها سال به عنوان شیرین کننده غذا، التیام دهنده سوختگی و ناراحتی معده مورد استفاده قرار گرفته است. شیرینی این گیاه از گلیکوزیدهای طبیعی خود که طی فرآیندی از برگ‌های استویا استخراج شده، گرفته می‌شود. این فرایند با گذاشتن برگ‌های استویا در آب گرم شروع می‌شود.

از آنجایی که استویا نوعی گیاه سبز است، از ترکیبات آنتی اکسیدانی عالی مانند فلاونوئیدها، تریپن‌ها، تانن‌ها، کافئین اسید، کائمپرفول و کوئرستین برخوردار است. این مواد مغذی برای حفظ سلامتی بسیار مفید هستند. فلاونوئیدها که ترکیبی از پلی فنولیک هستند که در گیاهان یافت می‌شوند، خطرات برخی از مشکلات سلامتی را کاهش می‌دهند. به همین روش، کوئرستین، ماده مغذی قدرتمند آنتی اکسیدانی که به عنوان یک ترکیب ضد التهابی و جلوگیری از آسیب رادیکال آزاد مفید است. گیاه استویا را می‌توان جایگزین شیرینی‌ها کرد و با خیال راحت مصرف نمود زیرا این گیاه کالری ندارد و از آن می‌توان شیرین نمودن غذا و نوشیدنی‌ها استفاده نمود.

در پخت و پزماهیت آن تحت هیچ شرایطی تغییر نمی‌کند زیرا این گیاه مقاوم در برابر حرارت بالا و PH گیاه تغییر نمی‌کند. امروزه از گیاه استویا به عنوان قند (شیرین کننده) برای شیرین کردن نوشابه‌ها ونوشیدنی‌ها، شیرینی جات و شکلات‌ها، مربا، آدامس، سس‌ها، کچاپ و ماست استفاده می‌کنند. گیاه استویا برخلاف شکرهای شیمیایی یک ماده طبیعی و مفید است که مزه و طعم غذا را عوض نمی‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *